Nya Hus i Sverige

Sergeantstigen 5

645 33 Strängnäs

Email: info@nyahus.com

Telefon: 0793-400154

 

Byggnadsmaterial

 

Kvalitetsmaterial för våra byggsatser

 

Massiva 68 mm tjocka grantimmer av kärnved från SCAs sågverk i norra Sverige. Skogarna är uteslutande det inom skogsbruket, som är i drift tar hänsyn till naturen och lokalbefolkningen. Timret kapas och hyvlas direkt på sågen för transport till vårt snickeri i Vejle, där den slutliga anpassningen och behandlingen av timret äger rum.

 

Takets balkar till husen produceras på fabriken efter ritningar till ditt hus. De förbereds för sadeltak och dalar, vilket innebär endast mindre anpassningar på byggarbetsplatsen. Takbjälkarna levereras färdiga för huset. De flesta takbjälkar som levereras till våra hus kommer från Danmark.

 

Betongplattor från Monier i typ dubbel-S finns i fem färger, för extra hållbar yta kan man välja att komplettera med Protector för en mindre avgift. Takpannor levereras komplett med tillbehör inklusive kåpor och lim, om så önskas lyfts pannorna upp på taket med kranbil. Som tillbehör finns tegel med eller utan glasyr.

 

Lindabs takavvattning levereras i 125mm bredd, färganpassad i galvaniserad plåt. Komplett med monteringsdetaljer och monteringen kan göras i alla väder. Leverantören ger 20 års garanti.

Sidohängda eller över/underhängda fönster med tillbehör levereras från Danmark. Allt klart från fabrik, finns i flera färger. Fönster och ytterdörrar kan kompletteras med säkerhetspaket. D.v.s. förstärkta beslag och lås, för att förhindra inbrott. Alla typer av fönster och trämaterial finns tillgängliga på begäran.

 

Isolering av väggar och tak görs med Rockwool flexibatts, Den kan beroende på tjockleken fjädra upp till 40 mm på ena långsidan. Det gör att monteringsarbetet går lättare och kvaliteten på det utförda isoleringsarbetet blir bättre. Det kommer isolering till väggar och tak. Skivor, rullar eller vad som önskas. Rockwool är den mest brandsäkra isoleringen på marknaden.

 

För isolering av innerväggar levereras 12,5 mm tjocka fermacellblock, alla skarvar bundna med särskild limfog. Upphängningsmöjligheten i plattorna är stor, en vanlig skruv kan belastas med 25 kg, så att man utan problem hänga fixturer eller platt skärm.

 

Innerdörrar från Swedoor levereras vit släta som standard. Mot tillägg kan man också få andra modeller av dörrar. Oavsett om det gäller moderna innerdörrar, traditionella spegeldörrar, skjutdörrar, glasdörrar eller innerdörrar med olika funktionskrav - i sortimentet finns innerdörrar för de flesta behov.